Zapraszamy gospodynie domowe z powiatu świeckiego do udziału w konkursie na pieczywo pieczone na zakwasie lub drożdżach.Chętnie poznamy nowe smaki i nagrodzimy najlepsze pieczywo. Prosimy o zapoznanie się z Regulaminem Konkursu.
REGULAMIN KONKURSU
„ Najsmaczniejsze domowe pieczywo na zakwasie lub drożdżach z powiatu świeckiego ”
www.wioskachlebowa.pl
ORGANIZATOR:
TOWARZYSTWO ROZWOJU GMINY ŚWIEKATOWO; GMINA ŚWIEKATOWO; STAROSTWO POWIATOWE W ŚWIECIU
Data i miejsce rozstrzygnięcia konkursu:
Rozstrzygnięcie finałowe konkursu jak i prezentacja wypieków oraz ich degustacja odbędzie się dnia 10.09.2011r. podczas
III FESTIWALU CHLEBA w WIOSCE CHLEBOWEJ – JANIA GÓRA – O GODZ.15.00
Cele konkursu:
Ø Kultywowanie i upowszechnianie tradycyjnych metod wypieku pieczywa na zakwasie i drożdżach
Ø Prezentacja najlepszego i najsmaczniejszego pieczywa domowego
Ø Promocja powiatu świeckiego i gminy Świekatowo
Warunki konkursu:
Ø Do konkursu można zgłosić maksymalnie 1 produkt przygotowany przez osoby fizyczne;
Ø Uczestnicy konkursu na własny koszt zakupią produkty do wypieku pieczywa;
Ø Uczestnicy konkursu zobowiązani są do podania przepisu wg którego został upieczony produkt:
Ø Liczba zgłoszeń jest nieograniczona;
Ø Wypieki powinny być zaopatrzone w karteczki z danymi wykonawcy;
Ø Uczestnictwo w konkursie jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na przetwarzanie danych osobowych;
Kryteria oceny:
Komisja dokona wyboru najlepszego pieczywa oceniając:
Ø Oryginalność;
Ø Walory smakowe;
Ø Estetykę przygotowania produktu oraz sposób dekoracji;
Ø Subiektywne odczucia członków komisji po degustacji
Termin:
Zgłoszenia produktów oraz przepisów w formie papierowej dokonują osoby fizyczne z terenu powiatu świeckiego do dnia 31 SIERPNIA 2011r.
Zgłoszenie należy dostarczyć W FORMIE PISEMNEJ do Urzędu Gminy w Świekatowie – sekretariat ul Dworcowa 20a; 86-182 ŚWIEKATOWO
lub e-mail: danuta_megger@wp.pl
Nagrody i wyróżnienia:
Dla wszystkich uczestników konkursu przewiduje się pamiątkowe certyfikaty, a dla najlepszej trójki przewiduje się atrakcyjne nagrody rzeczowe.